Ugrás a fő tartalomra

A blogról

Üdvözöllek Kedves Éhes Olvasó!

24 éves egyetemista leányzó vagyok, aki azért fogott blogolásba, mert 1) élvezi a főzést 2) szeretné megosztani az ismerőseivel, a világgal, milyen finom kajákat csinál :P 3) reméli, hogy a gyorsan elkészíthető, mégis finom receptjeivel jó ötleteket ad nektek az alkotáshoz 4) az általa kipróbált kávézók, éttermek, pubok ajánlásával jó helyekre juttat el benneteket. 

Miért egyszerű receptek?

Úgy gondolom, hogy a XXI. század nőinek családi és munkahelyi szerepeik között egyensúlyozva sokszor nehéz elég időt találni a főzésre, pedig a szeretet és a gondoskodás egyik legősibb módja, ha szeretteink elé egy tál meleg ételt tudunk pakolni nap mint nap. Saját testünk is hálás, ha nem csupán szendviccsel vagy gyorskajával éljük túl a rohanó hétköznapokat. Személy szerint sokáig éltem az előzőekben felvázolt életmódban, de idővel rájöttem, hogy öröm a főzés, ráadásul semmi sem hasonlítható ahhoz az élményhez, ahogyan a természetes, jó alapanyagokból készült étel lecsusszan a pocakunkba. :)

Mivel még tanulok, ezért igyekszem pénztárcabarát, mégis egészséges és finom ételeket készíteni. Úgy gondolom, sokaknak szimpatikus lesz ez a hozzáállás ezekben a gazdasági szempontból nehéz időkben. Ezen a blogon viszonylag jó áron elkészíthető, mégis kipróbáltan finom receptek között válogathatsz. Nincs időd főzni, ezért elszaladnál egy minőségi, mégis olcsóbb pubba, kajáldába? Csak nézz fel a Yummy-ra, itt mindig találsz majd tippeket. :)

Kipróbáltad a receptet és bejött? Írd meg kommentben! Variáltál rajta és még jobb lett? Hajrá, közöld! Abszolút nem tetszett? Írd meg miért! Az építő kritika mindig hasznos. :)

Remélem jól fogtok szórakozni, ha a blogra tévedtek, valamint ínycsiklandozó ételekkel örvendeztetitek meg magatokat és szeretteiteket! 

Puszi: Niki

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ringló szilvás pite

A Pumpkin Pie Smoothie-nál már említettem, hogy szeretnék majd mindenképp pitét csinálni. Valahogy különösen izgatnak azok az édességek, amiket filmekben látni, de nálunk annyira nem megszokott a készítésük. :P Sütőtököset is mindenképp akarok csinálni, de a múlt héten teljesen beleszerelmesedtem ebbe a szilvás receptbe, ezért ez kapott elsőbbséget. :)
Recept: Alapvetően egy másik édesség után kutattam, amikor ráakadtam erre az egészséges alapanyagokból álló, ínycsiklandó pitereceptre. Micsoda véletlen, gondoltam, hiszen pont ugyanezen a hétvégét kóstoltam életemben először ringló szilvát. :D A zöldségesnél japán szilvaként volt feltüntetve, azt se tudtam, eszik-e vagy isszák, de azért vettem belőle és nagyon ízlett. Ezek után beszereztem a piteformát, a nádcukrot, majd a teljes kiőrlésű lisztet, és kezdődhetett a móka! Nem is nehéz pitét sütni. :) Állítsuk be a sütőnk fokozatát 180 fokra, majd egy megfelelő formát kenjünk meg vajjal. (A recept hozzávalói 26 cm átmérőjű formához elegen…

Házi krémes á la Dr. Oetker

Érdekelt, hogy milyen sütit lehet összedobni a Dr. Oetker Házi krémes alapporból, ezért kipróbáltam. Bevallom, sosem csináltam még krémest, ezért úgy gondoltam, hogy kezdetnek segítséggel fogok hozzá. Lássuk, milyen lett az eredmény! ;)
Recept: A krémalap hátoldalán részletesen leírják, hogy kell megcsinálni a sütit, ami nem nagy ördöngösség. Ami kell hozzá: a 300 Ft-os krémalap, egy kb. 200 Ft-os fagyasztott leveles tészta, valamint 800 ml tej. És egy robotgép. Ennyi! Alul még feltüntetem a pontos mennyiségeket is, de most lássuk, hogyan készül a krémes! Személy szerint a tipikus cukrászdai (alul-felül száraz, plusz még a krém is olyan fura) krémeseket nem szeretem. De, tudtam, hogy ez vagy azért van, mert még nem ettem házit, vagy csak rossz cukrászdákban ettem eddig. :P Tehát, sejtettem, hogy a saját gyártmány úgyis finomabb lesz, még akkor is, ha alapporból készül. Első lépésben ki kell olvasztani szobahőmérsékleten a fagyasztott tésztát. Ezután lisztezett felületen ki kell nyújta…

Modenai tészta

Nemrég az Il Trenoban ettem modenai tésztát, ami ugyan csirkehússal készült, de én most a "vega" verzióját készítettem el, szerintem így is nagyon finom lett. :)
Recept: Tulajdonképpen ahány recept, annyiféle elkészítési módja van a tésztának. Én kettőből gyúrtam össze a számomra legmegfelelőbbet. Alul majd jelzem a pontos adagokat, elöljáróban annyit mondanék, hogy tészta, tejszín, fokhagyma, csemegekukorica, pirospaprika és chili kell hozzá. Az Il Treno gyorséttermeiben egy wokban összeforgatják a tésztát és a szószt, nagyjából ennyiből áll a fogás, hiszen náluk már előre el van készítve minden fontosabb hozzávaló. Érdekes ez a tészta, mert úgy mediterrán és csípős, hogy közben a pirospaprika miatt (számomra) magyaros ízvilágot idéz. Első lépésben főzzünk ki fusillit, orsót vagy bármilyen olaszosabb tésztát. Tegyük félre. Az apróra vágott fokhagymát kezdjük el egy lábasban kevés vajon párolni, majd adjuk hozzá a csemegekukoricát. Kevés párolás után jöhet a tejszín, melyet …