2012. november 25., vasárnap

Modenai tészta

Nemrég az Il Trenoban ettem modenai tésztát, ami ugyan csirkehússal készült, de én most a "vega" verzióját készítettem el, szerintem így is nagyon finom lett. :)

Recept: Tulajdonképpen ahány recept, annyiféle elkészítési módja van a tésztának. Én kettőből gyúrtam össze a számomra legmegfelelőbbet. Alul majd jelzem a pontos adagokat, elöljáróban annyit mondanék, hogy tészta, tejszín, fokhagyma, csemegekukorica, pirospaprika és chili kell hozzá. Az Il Treno gyorséttermeiben egy wokban összeforgatják a tésztát és a szószt, nagyjából ennyiből áll a fogás, hiszen náluk már előre el van készítve minden fontosabb hozzávaló. Érdekes ez a tészta, mert úgy mediterrán és csípős, hogy közben a pirospaprika miatt (számomra) magyaros ízvilágot idéz. Első lépésben főzzünk ki fusillit, orsót vagy bármilyen olaszosabb tésztát. Tegyük félre. Az apróra vágott fokhagymát kezdjük el egy lábasban kevés vajon párolni, majd adjuk hozzá a csemegekukoricát. Kevés párolás után jöhet a tejszín, melyet kevés liszttel sűrítünk be, de nem sokkal, mert azért szeretnénk, ha jó szószos lenne a tészta. A tejszínes egyveleget ezután kevés pirospaprikával, chilivel, sóval és borssal ízesítjük, aki szeretné, az ételízesítőt is adhat hozzá, ártani nem fog neki. Végül pedig egy kevés petrezselyemmel is megszórhatjuk a kukoricás szószt. Természetesen egy kicsit össze is kell rottyantanunk az egészet, majd mehet a tésztára, illetve aki úgy szereti, az csak tálaláskor halmozzon belőle a tányérra. Parmezán mehet a tetejére. 

Eredmény: Az előző tejszínes-kukoricás étel után ismét ezt a két egyszerű, de finom hozzávalót alkalmaztam, és megismerkedtem egy újabb olasz tészta elkészítési módjával. Szerintem csirkemell nélkül is finom, de persze azzal együtt is jó az íze. Laktató, pikáns, hol mediterrán, hol magyaros. Nekem bejött. :)

Hozzávalók:

  • 40 dkg fusilli vagy orsó tészta
  • 30 dkg csemegekukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • fél evőkanál őrölt pirospaprika
  • pár csipet chili (ízlés szerint)
  • só, bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • parmezán
  • fél evőkanál finomliszt
  • egy evőkanál vaj/margarin

2 megjegyzés:

  1. Jobb lett, mint az Il Trenoban...de igen, azért jöhet legközelebb a csirkehúsos verzió! ;)

    VálaszTörlés