Ez is elérkezett. Volt itthon alma, nemrég ettem vendégségben kompótot, ideje volt hát önállóan is készítenem. Nem bonyolult és finom! :D
Recept: Őszintén, olvastam receptet, de sokban nem követtem. :D Mivel csak magamnak készítettem, és nem akartam sok almát felhasználni, ezért összesen négyet meghámoztam és felkockáztam, majd egy lábasba raktam, amibe előzőleg vizet engedtem. Gondoltam nem kell sok víz, csak épp, hogy ellepje, na jó, annál kicsit több, de nem literekben kell gondolkodni. Mivel alapjáraton savanykás az almám, már az elején tettem bele nádcukrot és egy fél evőkanálnyi fahéjat, mert én mindent fűszeresen szeretek. Ja és pár darab szegfűszeg is ment a "levesbe". Miközben főlt, tettem még hozzá egy kevés nádcukrot, tulajdonképp a saját szájízünk szerint kell ízesíteni. Amikor már jó puhák az almák, na akkor vagyunk készen. :)
Eredmény: Pár héttel ezelőttig úgy emlékeztem, hogy kb. oviban ettem utoljára kompótot. :D Na jó biztos nem, de ezer éve. Valahogy olyan muszáj ételként emlékeztem rá, most viszont megihletett az ősziessége, és mint felnőtt, már teljesen máshogy állok hozzá. Szerintem nagyon finom lett, és szerintem az mindent elmond, hogy a kompótot alapvetően nem szerető barátom is megkóstolta, majd azt mondta, hogy nem szereti, de ez a legfinomabb kompót, amit valaha evett. :D
Megjegyzések
Megjegyzés küldése