Ugrás a fő tartalomra

Fincsi rakott krumpli by Niki :)

Ez egy régebbi recept, sok újdonságot nem is tartalmaz, de gondoltam megosztom veletek, hogyan készül az én kedvenc rakott krumplim. :)

Recept: A lényeg, hogy nem kolbásszal és tojással csinálom, mint a tipikus rakott burgonyát, vagy legalábbis ahogy nálunk otthon készítik, hanem csirkemellel fitnessz módra. :D Igazából kolbászt én csak ritkán eszem, barátom egyáltalán nem, tehát ez evidens volt, hogy kimarad. A csirkemell pedig minden módon elkészítve finom, tehát úgy voltam vele, hogy ebbe a rakott ételbe is jöhet. :D A tojás meg jobban passzol a kolbászhoz, mint a csirkemellhez, tehát az is kimaradt. Jött viszont a finom előfőzött burgonya, az elődinsztelt vöröshagyma, a sózott, borsozott, vajban előpárolt csirkemell, valamint a tejfölös szósz. Lényegében ezzel mindent el is mondtam. :D Mivel sima tepsiben sütöttem, nem agyagedényben, ezért az összes hozzávalót elő kellett főzni vagy sütni. A tejfölt pedig bekevertem sóval, borssal és petrezselyemmel. Ha mindegyikkel kész vagyunk, akkor a kivajazott tepsit szépen telepakoljuk. Burgonya, csirkemell, hagyma, tejföl. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy az összes hozzávaló magától értetődően. :D Végül a legtetejére sajtot reszelünk és előmelegített sütőben nem túl magas hőfokon (180-160 fokon) kb. fél óráig sütjük. Nem kell sok neki, csak éppen hogy összeérjenek az ízek, valamint megolvadjon és megpiruljon a sajt. Persze az még a krumplinak, csirkemellnek, hagymának is jót tesz, ha sül egy kicsit. Végül a maradék tejföllel meghintve tálaljuk.

Eredmény: Számomra a rakott krumpli az otthon íze, még így, módosított verzióban is. :) Főleg azért, mert otthon is gyakran helyettesítünk húsféléket csirkemellel, hiszen tesóm is jobban szereti a csirkehúst, mint a sertést. Jó kis egytálétel a csirkemelles rakott burgonya, tápláló, finom, a tejföl-hagyma-burgonya-csirkehús-sajt összetevők garantálják a sikert. ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ringló szilvás pite

A Pumpkin Pie Smoothie-nál már említettem, hogy szeretnék majd mindenképp pitét csinálni. Valahogy különösen izgatnak azok az édességek, amiket filmekben látni, de nálunk annyira nem megszokott a készítésük. :P Sütőtököset is mindenképp akarok csinálni, de a múlt héten teljesen beleszerelmesedtem ebbe a szilvás receptbe, ezért ez kapott elsőbbséget. :)
Recept: Alapvetően egy másik édesség után kutattam, amikor ráakadtam erre az egészséges alapanyagokból álló, ínycsiklandó pitereceptre. Micsoda véletlen, gondoltam, hiszen pont ugyanezen a hétvégét kóstoltam életemben először ringló szilvát. :D A zöldségesnél japán szilvaként volt feltüntetve, azt se tudtam, eszik-e vagy isszák, de azért vettem belőle és nagyon ízlett. Ezek után beszereztem a piteformát, a nádcukrot, majd a teljes kiőrlésű lisztet, és kezdődhetett a móka! Nem is nehéz pitét sütni. :) Állítsuk be a sütőnk fokozatát 180 fokra, majd egy megfelelő formát kenjünk meg vajjal. (A recept hozzávalói 26 cm átmérőjű formához elegen…

Házi krémes á la Dr. Oetker

Érdekelt, hogy milyen sütit lehet összedobni a Dr. Oetker Házi krémes alapporból, ezért kipróbáltam. Bevallom, sosem csináltam még krémest, ezért úgy gondoltam, hogy kezdetnek segítséggel fogok hozzá. Lássuk, milyen lett az eredmény! ;)
Recept: A krémalap hátoldalán részletesen leírják, hogy kell megcsinálni a sütit, ami nem nagy ördöngösség. Ami kell hozzá: a 300 Ft-os krémalap, egy kb. 200 Ft-os fagyasztott leveles tészta, valamint 800 ml tej. És egy robotgép. Ennyi! Alul még feltüntetem a pontos mennyiségeket is, de most lássuk, hogyan készül a krémes! Személy szerint a tipikus cukrászdai (alul-felül száraz, plusz még a krém is olyan fura) krémeseket nem szeretem. De, tudtam, hogy ez vagy azért van, mert még nem ettem házit, vagy csak rossz cukrászdákban ettem eddig. :P Tehát, sejtettem, hogy a saját gyártmány úgyis finomabb lesz, még akkor is, ha alapporból készül. Első lépésben ki kell olvasztani szobahőmérsékleten a fagyasztott tésztát. Ezután lisztezett felületen ki kell nyújta…

Modenai tészta

Nemrég az Il Trenoban ettem modenai tésztát, ami ugyan csirkehússal készült, de én most a "vega" verzióját készítettem el, szerintem így is nagyon finom lett. :)
Recept: Tulajdonképpen ahány recept, annyiféle elkészítési módja van a tésztának. Én kettőből gyúrtam össze a számomra legmegfelelőbbet. Alul majd jelzem a pontos adagokat, elöljáróban annyit mondanék, hogy tészta, tejszín, fokhagyma, csemegekukorica, pirospaprika és chili kell hozzá. Az Il Treno gyorséttermeiben egy wokban összeforgatják a tésztát és a szószt, nagyjából ennyiből áll a fogás, hiszen náluk már előre el van készítve minden fontosabb hozzávaló. Érdekes ez a tészta, mert úgy mediterrán és csípős, hogy közben a pirospaprika miatt (számomra) magyaros ízvilágot idéz. Első lépésben főzzünk ki fusillit, orsót vagy bármilyen olaszosabb tésztát. Tegyük félre. Az apróra vágott fokhagymát kezdjük el egy lábasban kevés vajon párolni, majd adjuk hozzá a csemegekukoricát. Kevés párolás után jöhet a tejszín, melyet …