Könnyű esti vacsi ízletes csirkemellel és finom salátával. Na meg kevés sült krumplival, hogy meglegyen a "gyrostál" fíling. :D
Recept: Bálint kérte még korábban, hogy egyszer dobjak majd össze egy sült csirke, krumpli, saláta kombót. Végre volt időm, ezért teljesítettem a kérését. :P Már jómagam is nagyon vágytam egy fincsi, de könnyű vacsorára, ezért első körben bevásároltam. Alapjáraton csirkemellfilére van szükségünk, sok fűszerre, szalmaburgonyára, egy salátakeverékre és joghurtra. A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük (optimális esetben ki is klopfoljuk). Lehetőleg minél kevesebb olajjal bekenjük, én egy tollecset segítségével vontam be a szeletek mindkét oldalát. Ezután a Kotányi Tavaszi sültcsirke fűszersóját használtam, plusz egy kis sót és borsot. Az említet fűszersó a következőkből áll: jódozott konyhasó, cukor, fokhagyma, rozmaring, majoranna, petrezselyem, gyömbér, kömény, kakukkfű, citromsav. Mivel ez egy elég ütős kombó, ezért pluszban már nem használtam hagymát vagy ilyesmit. Aki jobb szereti maga fűszerezni a húst, annak ajánlom, hogy fokhagymát, sót, borsot és a fent nevezett zöldfűszerek közül bármelyiket használja tetszés szerint. A kakukkfű, rozmaring különösen finom ízt ad a húsnak, esetleg a végén még citrommal is meglocsolhatjuk a kész husit. Tehát ha befűszereztük, akkor egy sütőlapra helyezzük, aminek az alját szintén megkenjük olajjal (lehetőleg kevéssel). 200 fokon légkeveréses sütőben 15 percig sütöttem, egyszer megforgattam. Akkor a jó, ha már szép pirosra sült a széle. A krumplit viszont már bő olajban sütjük ki, szóval ez a legkevésbé egészséges része a dolognak. Magamnak csak minimális mennyiséget sütöttem ki, de hiányzott volna az íze, ha csak saláta van a hús mellé. :P Végül nézzük a salátát. Természetesen ezt is össze lehet állítani különféle összetevőkből. Én most az Eisberg Picante nevű termékét vettem meg. Ebben endívia, frisee, radicchio, póréhagyma és rukkola van. Elég erőteljes az íze főleg az 5. alapízt, az umamit tartalmazó rukkola miatt, de a póréhagyma is sokat dob rajta. :P Emellé még három kisebb paradicsomot kockáztam fel, majd kevertem a salátába. Öntetként én joghurtosat használtam, szerintem ez elég semleges az erős ízű salátához. Aki jobban szereti, az vinaigrette-et is használhat (olaj, ecet, esetleg még mustár, só, bors, oregánó, bazsalikom).
Eredmény: Naszóval, a husi finom és kívül ropogós, nem túl intenzív, de azért elég fűszeres ízű lett. A saláta is pikáns, de remekül kiegészítik egymást. A sült krumpli pedig, hát olyan sültkrumplis lett. :D Nekem nagyon jól esett, igyekeztem viszonylag kevés olajjal dolgozni, hogy egy fehérjében és vitaminokban gazdag, de azért nem túl hizlaló fogást hozzak létre. Bálint kifeküdt a kaja után, annyira tetszett neki, szóval asszem sikerült maradéktalanul teljesíteni a kívánságát. ;)
Hozzávalók (3-4 adag):
- 60-70 dkg csirkemellfilé
- Kotányi tavaszi sültcsirke fűszersó (ízlés szerinti mennyiség)
- 20 dkg Eisberg Picante saláta
- 3 db kisebb paradicsom
- 1 pohár joghurt v. kefír
- tetszés szerinti mennyiségű szalmaburgonya
- só, bors
- olaj
Imadom mikor valora valnak a kivansagaim! ;) <3
VálaszTörlésÉn már csak ilyen tündérke vagyok. :P
Törlés3-4 adag, avagy egyszeri étkezés Bálintnak? :P
VálaszTörlésHaha, kaptam azért belőle én is kóstolót, hogy meg tudjam írni a cikket. ;) :DDD Áá nem is. :) Még holnapra is maradt! (Egy kevés... :P)
Törlés