Ugrás a fő tartalomra

Duran - a koktélszendvicsek királya

Írok nektek az egyik kedvenc belvárosi helyemről, ahol nagyon olcsón jól lehet lakni ínycsiklandó koktélszendvicsek segítségével. Jöjjön a Duran!

Hol?: Budapesten a Bajcsy - Zsilinszky út 7. szám alatt található a szendvicses, könnyen megközelíthető a Deák térről, valamint a kisföldalatti Bajcsy úti megállójából is. A Deák tökéletes hely, hiszen a 3 metróvonal csomópontján található, ráadásul nekem az előző munkahelyem és a mostani is a Bajcsyn van, ezért könnyen át tudok ugrani ebédelni a Duranba. :D

Mit?: Sokan céges bulikon találkozhattak ezekkel a kb. 3-4 harapásból megehető ínyenc szendvicsekkel. A képen a kedvenceim találhatók: Vitamin salátás (jobb szél), tojássalátás (bal szél), valamint a tonhalsalátás (hátul). Jellemzően sokféle salátával megpakolt szendvicset kapni, példának okáért az én kedvenceimen kívül van pikáns mexióis, körözöttes, padlizsánkrémes, stb. A krémek-saláták szerintem a legfinomabb feltétek a szendvicseken, bár én egyébként is odavagyok értük. Nagyon fincsik még a különböző sajtokkal (camembert-rel, juhsajttal, mozzarellával) megrakott szendvicsek is, de felvágottakkal (szalámi, sonka, kolbász), valamint extra feltétekkel - lazac, kaviár vagy libamáj -  megpakolt kenyérszeleteket is találni. Sok fajtából kapható barna kenyeres változat is az egészséges táplálkozás nevében. Isteni még a Duran citrusos limonádéja, valamint a banános/málnás turmixa is.  

Árak: Természetesen minden attól függ, mennyire vagyunk éhesek. :) A szendvicsek elég kicsik, azonban laktatóak, mert a szokásos feltétekkel ellentétben (amik elég vékonykák) itt a kenyér vastagságában pakolják meg őket. Én a képen látható adaggal jól szoktam lakni, ami általában 3 db szendvics, de hozzá kell tennem, hogy én kis adagokat eszem mindenből (így vagyok beprogramozva). :) A szendvicsek darabja 200-300 ft körül mozog. Az egyszerűbbek (pl. Vitaminos) 200 Ft alatt is megtalálhatóak, a krémesek (pl. Tonhalas, Tojássalátás) pontosan 200 Ft-ba kerülnek, míg az extrábbak (pl. Lazacos) kissé drágábbak. A limonádé szénsavas vízből készül és sok citrust tartalmaz, egy pohár 290 Ft (1l-t is lehet kérni ami praktikus ha társasággal megy az ember). A turmixuk is finom, van banános és málnás is poharanként 390 Ft-ért. 

Összesen tehát 865 Ft-ba került a képen látható menü, amivel én teljesen jól szoktam lakni, és szerintem ez egész jó ár ahhoz képest, hogy a belváros turistákkal teli részében kajálunk. Ami pedig nem mellékes, hogy egészen különleges dolgokat ehetsz, amik nagyon finomak és egészségesek is. Hajrá, egyetek a Duranban! :)

* Aki lusta személyesen befáradni az üzletbe, az házhozszállítást is kérhet. ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ringló szilvás pite

A Pumpkin Pie Smoothie-nál már említettem, hogy szeretnék majd mindenképp pitét csinálni. Valahogy különösen izgatnak azok az édességek, amiket filmekben látni, de nálunk annyira nem megszokott a készítésük. :P Sütőtököset is mindenképp akarok csinálni, de a múlt héten teljesen beleszerelmesedtem ebbe a szilvás receptbe, ezért ez kapott elsőbbséget. :)
Recept: Alapvetően egy másik édesség után kutattam, amikor ráakadtam erre az egészséges alapanyagokból álló, ínycsiklandó pitereceptre. Micsoda véletlen, gondoltam, hiszen pont ugyanezen a hétvégét kóstoltam életemben először ringló szilvát. :D A zöldségesnél japán szilvaként volt feltüntetve, azt se tudtam, eszik-e vagy isszák, de azért vettem belőle és nagyon ízlett. Ezek után beszereztem a piteformát, a nádcukrot, majd a teljes kiőrlésű lisztet, és kezdődhetett a móka! Nem is nehéz pitét sütni. :) Állítsuk be a sütőnk fokozatát 180 fokra, majd egy megfelelő formát kenjünk meg vajjal. (A recept hozzávalói 26 cm átmérőjű formához elegen…

Házi krémes á la Dr. Oetker

Érdekelt, hogy milyen sütit lehet összedobni a Dr. Oetker Házi krémes alapporból, ezért kipróbáltam. Bevallom, sosem csináltam még krémest, ezért úgy gondoltam, hogy kezdetnek segítséggel fogok hozzá. Lássuk, milyen lett az eredmény! ;)
Recept: A krémalap hátoldalán részletesen leírják, hogy kell megcsinálni a sütit, ami nem nagy ördöngösség. Ami kell hozzá: a 300 Ft-os krémalap, egy kb. 200 Ft-os fagyasztott leveles tészta, valamint 800 ml tej. És egy robotgép. Ennyi! Alul még feltüntetem a pontos mennyiségeket is, de most lássuk, hogyan készül a krémes! Személy szerint a tipikus cukrászdai (alul-felül száraz, plusz még a krém is olyan fura) krémeseket nem szeretem. De, tudtam, hogy ez vagy azért van, mert még nem ettem házit, vagy csak rossz cukrászdákban ettem eddig. :P Tehát, sejtettem, hogy a saját gyártmány úgyis finomabb lesz, még akkor is, ha alapporból készül. Első lépésben ki kell olvasztani szobahőmérsékleten a fagyasztott tésztát. Ezután lisztezett felületen ki kell nyújta…

Modenai tészta

Nemrég az Il Trenoban ettem modenai tésztát, ami ugyan csirkehússal készült, de én most a "vega" verzióját készítettem el, szerintem így is nagyon finom lett. :)
Recept: Tulajdonképpen ahány recept, annyiféle elkészítési módja van a tésztának. Én kettőből gyúrtam össze a számomra legmegfelelőbbet. Alul majd jelzem a pontos adagokat, elöljáróban annyit mondanék, hogy tészta, tejszín, fokhagyma, csemegekukorica, pirospaprika és chili kell hozzá. Az Il Treno gyorséttermeiben egy wokban összeforgatják a tésztát és a szószt, nagyjából ennyiből áll a fogás, hiszen náluk már előre el van készítve minden fontosabb hozzávaló. Érdekes ez a tészta, mert úgy mediterrán és csípős, hogy közben a pirospaprika miatt (számomra) magyaros ízvilágot idéz. Első lépésben főzzünk ki fusillit, orsót vagy bármilyen olaszosabb tésztát. Tegyük félre. Az apróra vágott fokhagymát kezdjük el egy lábasban kevés vajon párolni, majd adjuk hozzá a csemegekukoricát. Kevés párolás után jöhet a tejszín, melyet …