Már nagyon édeset kívántam, valamint hozzávalók is voltak itthon, ezért elkészítettem a blogon is ismertetett amerikai palacsintát kicsit felturbózva. ;)
Recept: Itt semmi ördöngösség nem fog történni, ahogyan a korábbiakban ismertettem, kisütünk pár darab amerikai palacsintát. Személy szerint azért gondoltam erre, mert a múltkori kikeverésből maradt egy kis alapporom (liszt, sütőpor, porcukor, só), tej is volt itthon, így már csak tojást kellett beszerezni. Miután azok is megvoltak, kikevertem a tésztát és kisütöttem 8 darab palacsintát. Most azért nem többet, mert nem főételként ettük, hanem ebéd utáni desszertként. Tehát a kész palacsintákat egymásra halmozzuk, ezután jöhet a fagyi és a szósz. A fagyi sima vanília jégkrém, melyet már a sütés alatt elővehetünk a frigóból, hogy krémesebb állagot érjen el a szervírozáskor. A palacsinta rétegek közé halmozunk a fagyiból, majd elkészítjük a csokiszószt. Saját fejlesztésű a recept, igazából otthon mindig fellelhető hozzávalókból készül.
Kevés tejet (kb. 1-2 dl) felteszünk főlni, majd mikor már melegszik, belelapátolunk két evőkanál Nesquik kakaóport, egy evőkanál lisztet és kevés cukrozatlan kakaóport. Ezeket szépen elkeverjük, hogy csomómentes legyen a szósz, majd egy mokkáskanálnyi rumaromával bolondítjuk. Én cukrozni már nem szoktam a szószt, mert a Nesquik eleve tartalmaz megfelelő mennyiséget. Mihelyst kész a szósz (pudingszerű állagot kap) meglocsoljuk vele a palacsintákat, majd végül a tetejükre még vanília jégrémet halmozunk és kevés fahéjjal megszórjuk őket.
Eredmény: Édes, de mégsem gejl desszert, mely kalóriát nem nélkülöz ugyan, de egyszer-egyszer nyugodtan fogyasztható. Ezt a hölgyeknek mondom, a fiúk úgysem foglalkoznak ilyenekkel. :D Szóval a palacsinták egyébként sem édesek csak egy kicsit, a fagyi feldobja, a megfelelően édes csokiszósz pedig megkoronázza őket. Gyors, finom, különleges. ;)
Imadom mikor ezzel a finomsaggal van tele a hasam! :D
VálaszTörlésörülök drága :D <3
Törlés