Isteni avokádókrém, mely első sorban quesedillával ajánlott, de pirítóssal is tökéletes könnyed uzsonna vagy vacsora gyanánt. ;)
Recept: Olyan oldalon találtam, mely quesedilla mellé ajánlja, valamint Váncsa István szakácskönyvére hivatkozik. Nekem nagyon bejött ez az ízletes krém, ezért biztosan megcsinálom majd quesedillával is, most pirítóssal fogyasztottam. Lássuk, miből készül! Az aztékoktól származtatott finomság első sorban avokádóból áll. A képen látható adag elkészítéséhez egy érett avokádót félbevágunk, majd a gyümölcshúst villával pürésítjük. Ha csak kemény avokádót tudunk beszerezni, akkor egy banánnal együtt tegyük egy napra zacskóba, szépen megpuhul. Tehát az avokádópüré mellé kockázzunk fel egy közepes paradicsomot, melyet előtte kimagozunk és meghámozunk. Sózzuk, borsozzuk őket, majd hozzájuk adunk egy gerezd összenyomott fokhagymát, egy lila hagyma negyedét apróra vágva, illetve meglocsoljuk egy fél lime levével, ettől lesz igazán pikáns. Végül egy kanál tejföllel krémesítjük.
Eredmény: A pirítós engedi érvényesülni azt az ízorkánt, amit a guacamole okoz. Az avokádónak alapból nincs erőteljes íze, de a kétféle hagymával, a paradicsommal, a fűszerekkel és végül a lime-mal isteni kombinációt adnak. Delicioso!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése