Egy roppant egyszerű, ám laktató és ízletes étel Mexikóból! :)
Recept: Stahl Judit műsorában futottam bele ebbe a receptbe, ami nagy szerencse, hiszen már régóta szemeztem a quesadillával, mindenképp meg akartam kóstolni ezt a mexikói finomságot. Nem véletlenül nevezik "melegszendvicsnek", hiszen csak össze kell melegíteni a hozzávalókat, melyek közül a sajt igencsak hangsúlyos. Innen ered az étel neve is, amely a sajt (queso) és a kukoricalepény (tortilla) spanyol megfelelőinek összevonásából ered. Lényege, hogy a tortillát mindenféle jóval megpakoljuk, majd picit megpirítjuk, ezáltal a külseje ropogósra sül, míg a belseje olvadt lesz és omlós. Én Stahl Judit receptje alapján egy kevés olajat hevítettem palacsintasütőben, majd belehelyeztem egy tortilla lapot. Sajtot reszeltem (én trappistával csináltam), amivel bőségesen megszórtam a hevülő tortillát. Ezután füstölt pulykasonka darabokat szórtam rá, majd őrölt fűszerköménnyel ízesítettem. Ezalatt a tortilla pirulni kezdett, a sajt pedig olvadni. Amikor a tortilla láthatóan megpirult félbehajtjuk a szendvicsünket, majd az egyik, illetve másik oldalát is pirítjuk még egy kicsit. Tálaláskor négyfelé vágjuk, hozzá sózott, borsozott paradicsomot kínálunk.
Extra: Ha már mexikói étel, akkor egy kis kukoricát is elbír a quesadillánk, én személy szerint még ezzel is megdobtam. Ahogy rákerestem a neten, tulajdonképpen bármilyen zöldséggel és hússal megtölthető a tortilla, ízlés szerint tudjuk variálni, a lényeg, hogy sajttal bőségesen meg legyen szórva. Illetve nem csak félbe hajtva süthető, ha egy lapot megszórunk sajttal és töltelékkel, majd egy másikat ráhelyezünk, akkor mindkét oldalát megsütve, akár csak a palacsintát, szintén finom ételt kapunk.
Eredmény: Meglepően laktató lesz a szendvics, én azt gondoltam, fejenként kettőt is megeszünk majd, ehelyett már eggyel is jól laktunk, én konkrétan alig bírtam beburkolni az enyémet. Ahogyan azt a bevezetőben is megjegyeztem, rendkívül gyorsan elkészíthető, mégis finom és laktató étel a quesadilla, tessék nyugodtan kipróbálni és többféle kreatív variációt elkészíteni! ;) Adios!
Esta delicioso!!!
VálaszTörlésgracias mi amor :D ;)
VálaszTörlésén úgy csináltam, hogy vettem Angol szalonnát (igen, ez a neve :D) és azt előpirítottam, és annak a zsírjában (plusz, egy nagyon kicsi olajon) pirítottam meg a tésztát. Aztán rá ugye a sajt, a megpirított szalonna, friss zöldségek, kis bazsalikom és fehér bors :) Nagyon fini lett :))
VálaszTörléshaha, ez akkor az angol verzió :D jól hangzik, főleg a zöldségek és a fűszerezés :) azért is tök jó ez a kaja, mert lehet kreatívkodni :D
VálaszTörlésEz még engem (az anti-konyhatündért :D) is megihletett, pláne mert egy mexikói étteremben már kóstoltam, és nagyon finom volt, pedig abban csak spenót volt és sajt :-D
VálaszTörlésÉn barbacue szósszal tuningolt csirkemell csíkokat, valamint cukkini, padlizsán és paradicsom karikákat pakoltam bele!:) Tortilla aljára és tetejére ment gazdagon a reszelt sajtból, plusz korianderrel bolondítottam!
Én olaj nélkül, sütőben sütöttem, annyi baj volt vele, hogy a felső tortilla lap nagyon kemény lett és tört, így kicsit nehéz volt fogyasztani, de egyébként nagyon finom lett :-)
Doris
Hmm, ez is jól hangzik :D meg a spenót-sajt verzió is ;)
VálaszTörléstalán egy kis zsiradék kellett volna alá, akkor nem szárad ki :) de biztos így is finom volt :)
ja és esetleg forgatni, hogy a felső is legyen egy picit alul :)
TörlésBaby, nem fogok panaszkodni ha csinalsz ismet ilyet hamarosan! :P
VálaszTörlés