Személy szerint mindig nagy élvezettel néztem, ahogy Bud Spencer falatozta (volna) a hagymás babot a Piedone filmekben. Imádom a chilis babot, ezt az ételt pedig valahogyan hasonlónak képzeltem el. Anyukám egyik nap elújságolta, hogy hagymás babot főzött otthon a családnak. Rögtön kedvet kaptam én is és elkészítettem egy könnyed, hús nélküli verzióját. ;)
1, Vegyünk egy nagyobb fej vöröshagymát, pucoljuk meg. Karikázzuk, kockázzuk fel igény szerinti méretűre. Tegyük fel kevés olajra, pároljuk, dinszteljük meg.
2, Pakoljunk rá egy konzervnyi vörösbabot kevés levével együtt. Jöhet rá a paradicsompüré, még kevés víz igény szerint.
3, Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, kevés cukorral. A legvégén hintsük meg chilivel. Forraljuk össze, tálaljuk.
Nos, ennyi volt a nagy recept. Eredetileg valamilyen húsféle vagy szalonna is kell bele, úgy "emberesebb", de lássuk be, nyár van, ilyenkor jobban esik egy könnyedebb fogás. Nekem nagyon bejött a hagymás bab, finom a sült hagyma, a fűszeres szósz, a bab. Pékáruval tökéletes (zsömle, kenyér, kifli, baguette, stb.) És nem utolsó sorban nagyon olcsó (jelen adag kb. 200 Ft-ból készült).
Hozzávalók (2 főre):
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 konzerv vörösbab (400 g)
- kb 1,5 dl paradicsompüré
- kevés víz, pár evőkanál
- só, bors
- ételízesítő
- 1-2 kávéskanál cukor (amennyit a püré savanyúsága megkíván)
- pár csipet chili
- valamilyen pékáru, kenyér, zsömle, stb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése