Érdekelt, hogy milyen sütit lehet összedobni a Dr. Oetker Házi krémes alapporból, ezért kipróbáltam. Bevallom, sosem csináltam még krémest, ezért úgy gondoltam, hogy kezdetnek segítséggel fogok hozzá. Lássuk, milyen lett az eredmény! ;)
Recept: A krémalap hátoldalán részletesen leírják, hogy kell megcsinálni a sütit, ami nem nagy ördöngösség. Ami kell hozzá: a 300 Ft-os krémalap, egy kb. 200 Ft-os fagyasztott leveles tészta, valamint 800 ml tej. És egy robotgép. Ennyi! Alul még feltüntetem a pontos mennyiségeket is, de most lássuk, hogyan készül a krémes! Személy szerint a tipikus cukrászdai (alul-felül száraz, plusz még a krém is olyan fura) krémeseket nem szeretem. De, tudtam, hogy ez vagy azért van, mert még nem ettem házit, vagy csak rossz cukrászdákban ettem eddig. :P Tehát, sejtettem, hogy a saját gyártmány úgyis finomabb lesz, még akkor is, ha alapporból készül. Első lépésben ki kell olvasztani szobahőmérsékleten a fagyasztott tésztát. Ezután lisztezett felületen ki kell nyújtani. Mielőtt nyújtjuk, vágjuk ketté, hiszen egy lap a süti aljára, egy pedig felülre kell majd. Szóval az első lapot kinyújtjuk akkorára, amilyen méretű tepsibe majd halmozzuk az egész sütit a krémmel együtt. Az én tepsim olyan 25x31 centis kb, tehát én ekkorára nyújtottam. A tésztát 200-220 fokon előmelegített sütőbe rakjuk (az enyém légkeveréses), és kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is. (Alapjáraton 250 g tészta kellett volna, de én úgy gondoltam, hogy az is elfogy, ha az egész 500 grammot megcsinálom. Aki persze extra vékony tésztájú, hagyományos krémest szeretne, az csak a felét használja fel.) Mialatt a tészták hűlnek, egy magasabb falú kerek tálba halmozzuk az alapport, majd hozzáadjuk a 800 ml tejet, kézi habverővel elkeverjük, ezután pedig gépi habverővel kb. 3 percig habosítjuk. Aki még habosabb krémet szeretne, az 900 ml tejet használjon. Ezután az egyik tésztalapot berakjuk a magasabb falú tepsibe, majd ráhalmozzuk a krémet és elterítjük, elsimítjuk. Végül a felső tésztalapot szeletekre vágjuk (nekem 3x4 szeletem lett), és így, felkockázva rakjuk rá a már előkészített krémre. 1 órán keresztül a hűtőben tároljuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Sorakoznak a kockák :) |
Eredmény: Én tökéletesen elégedett vagyok a végeredménnyel, mert sokkal de sokkal jobban ízlik, mint az eddig általam kóstolt krémesek! Biztos vagyok benne, hogy egy idő után a krémet is meg fogom csinálni házilag, hiszen még is az az igazi, de azért a Dr. Oetker krém is nagyon finom és gyorsan elkészül. Mivel 500 g tésztát használtam, ezért a teteje és az alja vastagabb lett, ami talán nem is baj, így még laktatóbb a süti. :P De mondom, aki precízen vékony tésztát szeretne, az 250 grammal dolgozzon. Hajrá, süssetek bátran, nekem bevált a termék! ;) Ja még annyit, hogy az alappor úgy viselkedik, mint egy főzést nem igénylő puding, tejjel elkeverve máris krémessé, sárga színűvé és sűrűvé válik. Előtte olyan, mint a sima fehér pudingporok. :)
Hozzávalók (9-12 szelethez):
- Dr. Oetker Házi krémes krém (230 g)
- 250 g vagy 500 g mélyhűtött leveles tészta
- 800 v. 900 ml tej
- porcukor
A legfinomabb kremes, amit eletemben ettem, pedig en a cukraszdait is nagyon szeretem! :) De ez lepipalja meg a legjobbakat is...isteni!
VálaszTörlésOh :$ Én csak csinálom, ahogy tudom. Örülök, hogy ennyire tetszik! ;) Kedves Tesztalanyom! <3
TörlésMeg kell írnom, hogy több olyan visszajelzést is kaptam, miszerint jobb lett a krémes, mint a cukrászdai. :D Dicsekedés vége. :P
VálaszTörlésEzt én is tanúsíthatom. Mennyei! Köszönöm a kóstolót! :-)
VálaszTörlésPuszi
Lívia
Szívesen! És örülök, hogy ízlett! :)
TörlésPuszi: Niki
Ha két deci hab tejszín és hat deci tejjel vered fel a port akkor még finomabb lesz.Szerintem olyan az íze,mint az igazi régi jó krémesnek!
VálaszTörlés