* 12 dkg nutella (ez kb. 3 ek)
* 10 dkg vaj
* 5 púpozott ek sima liszt
* 4 csapott ek kristálycukor
* 2 tojás
* 4 db nutellagolyó (ld. alább)
* a formák kikenéséhez pici vaj
* szóráshoz kakaópor
Végre! Végre! Végre! Nagynénémtől kaptam 6 db szufléformát, így megnyílt előttem a csokiszuflék, sajtfelfújtak és egyéb nyalánkságok csodás világa! Korábban vehettem volna már én is, de vagy nem tetszett a mérete/színe/ára, vagy nem volt annyi darab belőlük, amennyi kellett volna. Ezek a kicsikék viszont szépen, pofásak és sokan vannak! Hiperszuperság! Szóval ki akartam próbálni az új formáimat, ráadásul sok Nutella van itthon, ebből a kettőből született a süti. :D
Recept: A kis édes Nutellabomba névre hallgat, plusz folyós a közepe, kell ennél több?!
Nutellagolyók: Mielőtt hozzákezdünk a sütinek, nutellagolyókat kell készítenünk. Ehhez tegyük egy rövidebb időre a hűtőbe a Nutellánkat, csak annyira, hogy szilárdabbá váljon. Majd nyessünk ki belőle annyi golyócskát kiskanállal, ahány formában sütit sütünk. Legyen most 4 db. Ezeket csomagoljuk fóliába, majd rakjuk a mélyhűtőbe, hogy megszilárduljanak. Időt nem ír az eredeti recept, hogy meddig, nálam fél órát volt bent, de én előtte nem tettem hűtőbe, így még ráfért volna egy kis hűlés... Ti mindenképp előbb simán hűtsétek be, aztán tegyétek a mélyhűtőbe minimum fél órára, szerintem akkor még folyósabb lesz a közepe. :)
1, Melegítsük elő a sütőt a legmagasabb fokozatra, nálam ez kb. 250 fok légkeverésen. A szuffléformákat vajazzuk ki alaposan, szórjuk meg kakaóporral.
2, A vajat és a Nutellát egy lábasban nagyon kis lángon melegítsük össze. Ha kész, vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a cukrot, a lisztet, ha kicsit kihűlt akkor pedig a tojásokat. Sűrű, pudingszerű, fényes masszát kell kapnunk.
3, Töltsük meg a masszával a formákat, mindegyikbe nagyjából ugyanannyi kerüljön. Vegyük ki a mélyhűtőből az ott trónoló nutellagolyókat, majd nyomjunk a masszák közepébe egyet-egyet.
4, Tegyük a formákat a sütőbe kb. 8-9 percre, de 10 percnél semmiképp se maradjanak tovább bent! Akkor a jó, ha kicsit megemelkedtek és a tetejük picit kérgessé vált.
5, Ha megsültek, vegyük ki őket, 1 percig hagyjuk hűlni, majd kis tálkákra borítsuk ki, könnyen ki kell jönniük. Tálalhatjuk is őket! :)
Eredmény: Első pillantásra úgy néznek ki a fejre állított sütik, mint a sima muffinok, a tésztájuk egyébként tényleg hasonló. Viszont ha felvágjuk, ott kukucskál a forró, folyós nutella. O.o Ó anyám! Igazi Nutellás lávasüti!!! Nutella imádóknak főnyeremény! Meg egyébként is. :D És mivel adagokra van osztva, még csak abba a bűnbe sem eshetünk, hogy túlennénk magunkat belőle. ;) Bon appetite! A következő süti már tényleg valami szuflé lesz. :D
* 10 dkg vaj
* 5 púpozott ek sima liszt
* 4 csapott ek kristálycukor
* 2 tojás
* 4 db nutellagolyó (ld. alább)
* a formák kikenéséhez pici vaj
* szóráshoz kakaópor
Végre! Végre! Végre! Nagynénémtől kaptam 6 db szufléformát, így megnyílt előttem a csokiszuflék, sajtfelfújtak és egyéb nyalánkságok csodás világa! Korábban vehettem volna már én is, de vagy nem tetszett a mérete/színe/ára, vagy nem volt annyi darab belőlük, amennyi kellett volna. Ezek a kicsikék viszont szépen, pofásak és sokan vannak! Hiperszuperság! Szóval ki akartam próbálni az új formáimat, ráadásul sok Nutella van itthon, ebből a kettőből született a süti. :D
Recept: A kis édes Nutellabomba névre hallgat, plusz folyós a közepe, kell ennél több?!
Nutellagolyók: Mielőtt hozzákezdünk a sütinek, nutellagolyókat kell készítenünk. Ehhez tegyük egy rövidebb időre a hűtőbe a Nutellánkat, csak annyira, hogy szilárdabbá váljon. Majd nyessünk ki belőle annyi golyócskát kiskanállal, ahány formában sütit sütünk. Legyen most 4 db. Ezeket csomagoljuk fóliába, majd rakjuk a mélyhűtőbe, hogy megszilárduljanak. Időt nem ír az eredeti recept, hogy meddig, nálam fél órát volt bent, de én előtte nem tettem hűtőbe, így még ráfért volna egy kis hűlés... Ti mindenképp előbb simán hűtsétek be, aztán tegyétek a mélyhűtőbe minimum fél órára, szerintem akkor még folyósabb lesz a közepe. :)
1, Melegítsük elő a sütőt a legmagasabb fokozatra, nálam ez kb. 250 fok légkeverésen. A szuffléformákat vajazzuk ki alaposan, szórjuk meg kakaóporral.
2, A vajat és a Nutellát egy lábasban nagyon kis lángon melegítsük össze. Ha kész, vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a cukrot, a lisztet, ha kicsit kihűlt akkor pedig a tojásokat. Sűrű, pudingszerű, fényes masszát kell kapnunk.
3, Töltsük meg a masszával a formákat, mindegyikbe nagyjából ugyanannyi kerüljön. Vegyük ki a mélyhűtőből az ott trónoló nutellagolyókat, majd nyomjunk a masszák közepébe egyet-egyet.
4, Tegyük a formákat a sütőbe kb. 8-9 percre, de 10 percnél semmiképp se maradjanak tovább bent! Akkor a jó, ha kicsit megemelkedtek és a tetejük picit kérgessé vált.
5, Ha megsültek, vegyük ki őket, 1 percig hagyjuk hűlni, majd kis tálkákra borítsuk ki, könnyen ki kell jönniük. Tálalhatjuk is őket! :)
Belül ott figyel a forró, olvadt Nutella... csöpp... |
Ahogy a közepéből folyik ki az a mennyei nutella, mmmmmmmm... <3 ;)
VálaszTörlésUgye, ugye? :)) <3
VálaszTörlés