Az Origón találtam ezt a receptet, ami annyira egyszerűnek és gyorsnak tűnt, hogy muszáj volt kipróbálnom. Mármint az eredeti recept annyira nem gyors, hiszen leveles tésztát kell hajtogatni, de ezt a lépést én átugrottam, így összesen kb. 20 percre volt szükségem ahhoz, hogy isteni frissen sült kakaós csiga illata lengje be a teret. :P
Recept: Sokáig nem is húzom az időt, hiszen a recept maga kb. 4 lépés, de annyit előre bocsátok, hogy aki magának szeretne leveles tésztát hajtogatni, az nyugodtan tegye meg, szerintem úgy is működni fog a dolog. Én meg szoktam venni fagyasztott változatban, mert még nem vagyok elég gyakorlott a tésztagyúráshoz, másrészt viszonylag olcsón tudok jó minőségű leveles tésztát venni, ami általában több darabban található a csomagoláson belül, így akár több részletben is felhasználhatom.
1, Hagyjuk szépen szobahőmérsékleten kiolvadni a fagyasztott tésztánkat. Nagyjából ez fogja a legtöbb időt igényelni. :D Én Nowaco tésztát használtam, ami 400 gramm volt és három darabra volt benne osztva a tészta. Ebből két egységet használtam, tehát kb. 270 grammot.
2, Két lap tésztát szórjunk meg liszttel, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. egy A/4-es lap méretére, vagy kicsit nagyobbra. A cikk fotói is adhatnak támpontot. Legyen jó vékony, hiszen sütés közben meg fog emelkedni a tészta.
3, Mindkét kinyújtott lapot kenjük meg egyenként 20 gramm szoba hőmérsékletű vajjal. A három evőkanál cukrozatlan kakaópor és a két evőkanál porcukor keverékével szórjuk meg őket, simítsuk el egyenletesen a felületüket.
4, Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (légkeveréses). Szorosan tekerjük fel a tésztákat, majd a kapott rudakat szeleteljük fel, és tadám, már kész is vannak a csigáink! Halmozzuk őket sütőpapírral kibélelt tepsire, és az átpakolás közben figyeljünk, ne tartsuk őket vízszintesen, mert szóródik a kakaó. A tepsin a felső részüket kifelé nyomkodhatjuk, mintegy virágszerűen nézzenek ki. Hagyjunk elég helyet nekik, hiszen meg fognak nőni.
5, Kb. 10 perc alatt kész is vannak, akkor jók, ha a szélük már pirult, barnult. Óvatosan vegyük ki őket, hagyjuk hűlni majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Eredmény: Gondolom az látható, hogy a cikkhez képest nekem kisebb csigáim lettek. Nos az eredeti készítő eleve több alapanyagot használt, az ő tésztája vastagabb lett. Azt is csinálhatjátok, mindenesetre nálam bevált ez a két lapra osztós módszer. Alapvetően azt mondhatom, hogy nagyon kevés energiabefektetéssel és minimális ügyességgel sok szép bókot fogtok tudni besöpörni, ugyanis amilyen gyorsan elkészül, annyira finom a kakaós csiga! Én a boltit nem szeretem, de ebből bármennyit meg tudtam volna enni. Nem szárad annyira ki, még másnap is puha a közepe, kívül pedig ropogós. Barátom el volt tőle ájulva. :) Próbáljátok ki!
Hozzávalók (2 rúdhoz, 10 db csigához):
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta két lapja (400 gramm, Nowaco)
- 2x20 gramm vaj
- 3 evőkanál cukrozatlan, jó minőségű kakaó
- 2 evőkanál porcukor + a szóráshoz
Eletem egyik legszebb meglepetese volt mikor hazaertem es a babym ezzel a finomsaggal vart! <3
VálaszTörlés^^ örülök! <3
Törlés