* 50 dkg liszt
* 1 evőkanál barna cukor (vagy 2 ek. méz)
* 2 evőkanál rizsecet (vagy sima 10%-os ecet)
* fél citrom leve
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál fűszerpaprika
* 1 késhegynyi Cayenne-bors
* 1 evőkanál barna cukor (vagy 2 ek. méz)
* 2 evőkanál rizsecet (vagy sima 10%-os ecet)
* fél citrom leve
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál fűszerpaprika
* 1 késhegynyi Cayenne-bors
* 1 evőkanál őrölt fekete bors
* 1 teáskanál só
* 1,5 liter olaj a sütéshez
* 1 teáskanál só
* 1,5 liter olaj a sütéshez
Szaftos, ízletes, ám eléggé kalóriadús fogás következik, így aki épp fogyókúrázik, az ne ezzel a sült csirkecombbal kényeztesse magát. :P
Recept: A magát ropogós csirkecombként hirdető receptben nem is igazán az fogott meg, hogy majd ropogós lesz a bundája a comboknak, ami végül nem is jött össze :P, hanem az utólagosan használt páclé összetevői. Imádom ugyanis az olyan komplex ízvilágot, ahol a fűszeres, sós, édes és a savanyú is találkozik, márpedig ebben a szószban van chili, bors, fokhagyma, fűszerpaprika, méz (én ezzel csináltam), vaj, citromlé és ecet is. Akinek ez meredeken hangzik, annak ajánlom az Indiai csirkeszárnyak bejegyzésemet, ahol szintén hasonló ízvilágot kaptunk, csak még furább összetevőkkel (curry, joghurt, baracklekvár :P).
Elkészítés:
1, Olvasszuk fel a vajat. Keverjük el benne a fűszerpaprikát, mézet, zúzott fokhagymát, borsot, sót, citromlevet, az ecetet és a Cayenne-borsot. Hagyjuk, hogy szépen elsimuljon minden összetevő, majd öntsük egy zárható fedelű dobozba, ahol majd a kisült combokat fogjuk összerázni a páccal.
2, A megmosott combokat sózzuk, finomlisztbe forgatjuk, majd forró olajban kisütjük őket. (Én valószínűleg itt tértem el Lázár séf módszerétől, ugyanis nem olyan sok olajban sütöttem, és nem is annyira hirtelen, így inkább puhább lett a comb, mint ropogós, de sebaj, így is finom volt. Ha nagyon ropogósat akartok, süssetek hirtelen, sok olajban.)
3, A kész combokról itassuk le a felesleges olajat, majd pakoljuk őket a dobozba és jöhet a Shake! Shake! Shake!, vagyis a rázás. :D
4, A kész combokat krumplipürével, salátával, szalmaburgonyával, vagy tetszőleges körettel tálaljuk. :)
Eredmény: Olyan igazi nyammogós, kézzel evős, mindenhol szószos husit kapunk, aminek minden falatja ízorgiát jelent a szánkban. Intenzív, isteni ízélmény! Hol a fűszereket érzed, aztán a citromot, utána a fokhagymát, közben a mézet. Elmondhatatlan. :) Ajánlom minden vállalkozó kedvű húsimádónak!
Meg jo hogy en sosem fogyokurazom, nekem johet ez a finomsag barmikor baby!!! :D
VálaszTörlés