Hozzávalók:
* 15 dkg eper
* 4-5 tk méz
* némi friss reszelt gyömbér
* kevés víz
* pár csepp citromlé
Volt a hűtőnkben eper, amit fel szerettem volna használni valahogy. Egy picit már megnyomódott ahhoz, hogy látványos, szép desszertet készítsek belőle, ezért inkább szószban gondolkodtam. Viszont rengeteg sütink van itthon a Húsvétnak köszönhetően, ezért inkább maradtam a könnyedebb megoldásnál, smoothie-t alkottam belőle.
Recept: Most az elkészítést is itt írom le, mert annyira rövid. :) Tehát vagdossuk össze kisebb darabokra az epret, majd annyi vízzel, hogy egy picit ellepje tegyük fel főlni. /Előtte vágjuk ki az eprek azon részét, ami már esetlen nem a legjobb állapotban van./ Ízesítsük a mézzel, gyömbérrel, 1-2 csepp citromlével. Kompótot főzünk belőle, levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni, végül turmixba rakjuk és kész is a smoothie! /Azért főztem össze mézzel az epret, mert ez még nem a haza termés, ezért nem is annyira édes, nyers állapotában nem adott volna olyan finom ízt./
Eredmény: Hmm, ísteni! Csupán eper van benne, viszont a méz és a gyömbér olyan karaktert ad neki, ami nem teszi szükségessé másik gyümölcs jelenlétét. A Levendulában ettem gyömbéres-epres fagyit, az adta az ötletet, illetve a tavaly nyári málnás-cseresznyés-epres crumble-öm, amibe szintén gyömbért tettem és mennyei volt! Ilyen smoothie-t főképp akkor érdemes csinálni, ha különleges ízre vágysz, illetve már pár napos epret szeretnél megmenteni a kimúlás elől. A legjobb mód! ;)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése