Ma tepsis burgonyára vágytam. Így hát beszereztem hozzá még egy kis csirkecombot, majd eldöntöttem, hogy mediterrán fűszerekkel fogom elkészíteni. Nagyon könnyű az egész, csak be kell rakni a tepsibe majd párol ni, végül pirítani. Én általában csak rakott dolgokat sütök így, rakott tésztát, lasagne-t, rakott krumplit, de ez a módszer egyszerű és abszolút finom is. :)
Recept: A lényeg, hogy nagyon kevés olajat használunk, hiszen fólia alatt párolódni fog a zöldség és a hús. A tepsi aljára teszünk egy kevés olívaolajat, valamint a fűszerekkel való bedörzsölés előtt csepegtetünk/kenünk/fújunk nagyon minimális olajat a nyersanyagra. Fűszerként rozmaringot, kakukkfüvet, sót, borsot és paprikát használtam.
1, A tepsi aljára kenjünk kevés olívaolajat. A krumplit pucoljuk meg, szeleteljük fel, a kisebb darabokat hagyjuk egyben. Pakoljuk a tepsibe. Szórjunk rá rozmaringot, kakukkfüvet, és egy keveset a sós, borsos, paprikás keverékből. Utóbbit mi is összekeverhetjük, vagy használhatunk sült csirke fűszerkeveréket, ami főleg ezt a három fűszert alkalmazza.
2, A csirkecombokat is megmossuk, kevés olajjal bedörzsöljük, de tényleg csak a legminimálisabb mennyiséggel. Ezután jöhet a só-bors-paprika kombináció ízlés szerint. A combokat halmozzuk a krumplira.
3, Szeleteljük fel a hagymát. A húsok mellett ezt is pakoljuk a burgonyára.
3, Szeleteljük fel a hagymát. A húsok mellett ezt is pakoljuk a burgonyára.
4, A sütőt állítsuk 180 fokra, ebben fogjuk párolni. A tepsit vonjuk be alufóliával, majd kb. 40-45 percig pároljuk, végül olyan 15-20 percig fólia nélkül pirítsuk, ezt már 200 fokon.
5, Adhatunk hozzá még több zöldséget, ezt 25-30 perc sütés után tegyük meg, hiszen egy paradicsomnak, cukkininek vagy paprikának kevesebbet kell párolódni.
Eredmény: Abszolút kellemes, finom ízvilágot kapunk. Dominál a paprika, valamint a mediterrán zöldfűszerek, a rozmaring és a kakukkfű is. Az olívaolajban való sütés miatt egészségesebb is az ételünk. Ha csak kevés energiát akarunk az előkészítésre pazarolni, de jót akarunk enni, akkor ez a nekünk való fogás. ;)
Hozzávalók (2-3 főre):
- 8 db csirke alsócomb
- nagyjából 60-70 dkg burgonya, kisebb darabok
- 1 közepes paradicsom (plusz még tetszés szerinti zöldségek)
- negyed vöröshagyma
- olívaolaj
- só, bors, őrölt pirospaprika (vagy ezek helyett sült csirke fűszerkeverék)
- őrölt rozmaring
- morzsolt kakukkfű
En mindig is jobban szerettem a mellett, mint a combot, de ez elkepesztoen finom!!!
VálaszTörlésEz a legnagyobb dicséret. :) Köszönöm!!
Törlés