Olyan ételt szerettem volna készíteni, amihez lehet tejszínt használni, hiszen az általában van itthon. A tészta és a hagyma is olyan hozzávalók, amikkel nagyjából mindig rendelkezik az ember. Egyedül bacont kell tehát beszerezni, hogy növeljük az ételt hústartalmát, majd indulhat a móka! :)
Recept: Találtam a nosalty.hu-n egy könnyű kis receptet, ami finomnak is tűnt így első ránézésre. Lényege, hogy a bacont megpirítjuk, azon dinszteljük a hagymát, majd felöntjük tejszínnel és fűszerezzük. A tészta megfőzésével együtt 1 órán belül már el is tudjuk fogyasztani. Lássuk, hogyan készül! :)
1, Sóval és egy kis olajjal felteszünk főlni 200-250 g pennét. Mihelyst kész a tészta leszűrjük, meghintjük egy kevés olajjal, sóval.
2, A bacont csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A bacont elkezdjük pirítani, majd annak zsírján üvegesre dinszteljük a két hagymát.
3, Miután kész a bacon és a hagyma, felöntjük tejszínnel, majd fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Összeforraljuk.
4, A tejszínes szószt a kifőtt pennén tálaljuk, kevés sajttal megszórjuk. Jó étvágyat!
Eredmény: Tényleg pikk-pakk elkészülő ételről van szó, ami főképp azoknak fog ízleni, akik szeretik a kenyérlángost, és mindenféle baconös, tejszínes, tejfölös, hagymás ételt. Szerintem csodás lett, a tejszín szépen átvette a bacon, a hagymák és a fűszerek ízét. Barátom nem igazán szereti a bacont és a hagymát, mégis megette és az mondta, finom lett. Viszonylag olcsó, mégis finom és laktató fogásról van szó, ami gyorsan elkészül. Ezek mind mellette érvek, tessék gyorsan megfőzni! ;)
Hozzávalók (2 főre):
- 200-250 g penne
- 100-150 g bacon
- 2 dl tejszín
- fél fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió
Megjegyzések
Megjegyzés küldése