Közhely, de tényleg az otthoni ízek a legfinomabbak! :) A nokedlivel készült csirkepaprikásom isteni lett, de lássuk is, milyen tippekkel tudok szolgálni!
Recept: Anyukám elmondása alapján csináltam mindent. Nokedlit természetesen már kiskorom óta tudok készíteni, most két tojásból két nagy adagot főztem ki. A tojásokat felvertem, sót adtam hozzá, egy kis vizet, majd annyi lisztet, amennyit a folyadék felvesz. Kiszaggattam, kifőztem, félretettem. A pörkölthöz otthonról (nagyimtól) hoztam vöröshagymát, felvágtam, megdinszteltem, majd hozzákevertem egy evőkanál isteni pirospaprikát, ami szintén hazai szerzemény. Kb. 30 dkg csirkemellfilét felkockáztam, sóztam, borsoztam, majd a paprikás hagymához adtam. Ezután felöntöttem vízzel az egészet, elkezdtem kis lángon puhítani a húst, közben fűszereztem. Nem volt szükség pörköltkockára, borssal, sóval, ételízesítővel tökéletes hatást értem el. :) Végül, amikor a hús már majdnem megpuhult, egy kevés liszttel elkevert tejfölt (kb fél pohár) adtam a pörkölthöz "habarásképp".
Extra: Tálaláskor még egy kis tejföllel megbolondíthatjuk az összhatást. Az általam elmondott mennyiségek kb. két nagy adaghoz elegendőek, így ha több főre főzünk, legalább fél kg csirkemellet vegyünk, illetve legalább 3-4 tojásból készítsük a nokedlit.
Eredmény: A valóban egyszerű étel csodásan finom lett, amihez persze kellett a nagyon jó ízlésem :D :P, valamint a házi hagyma, paprika, csirkemell minősége, aromája. Budapesten főztem az ételt, de rögtön hazarepültem kisfalumba, éreztem az otthoni ízeket. Isteni volt! :)
Egyszeruen tokeletesre sikerult baby!
VálaszTörlés