Nos a krumpli (szebb nevén burgonya :P) főzelékhez is kiváló alapanyag. Bepróbáltam. :)
Recept: Mindmegette, naná! :D A szokásos hagymadinszteléssel kezdünk, majd beleteszünk a lábasba 1 kg krumplit és vizet, babérlevelet, sót, borsot, majorannát, és máris főzhetjük a drágaságot. Ha majdnem kész a krumpli, akkor hozzáadjuk a habarást, és még ízesítjük borssal, ételízesítővel, ecettel/citromlével.
Extra: Én kaprot is tettem bele, szerintem ebbe a főzelékbe is illik, anyum ajánlotta. :) Ja az a vicces, hogy otthonról hoztam a hagymát, kaprot, krumplit, a buszon cipeltem, de megérte. :D
Eredmény: Sikerült kicsit túlcitromozni, ezért csak csínján a savanyítókkal! Mentségemre szóljon, akkor ért haza a Drága, aki elvonta a figyelmem. :P Tejföllel tálaltam, ő rántott húst evett mellé, én zsömlét, szerintem így nyáron tökéletes ez a főzelék is, finom, friss, hűtve is tetszett. Ezt nemrég főztem, szerintem meglesz a 3 nap, mint a tökfőzeléknél. :D
Megjegyzések
Megjegyzés küldése