A Suszterinasban kaptam kedvet ehhez a tésztához, és ahogyan a The Killing című, mostanában kedvenc :P sorozatomból megtudtam, a neve dühös tésztát jelent, ez minden bizonnyal kapcsolódik ahhoz, hogy csípős paprikát kell tenni a paradicsomszószba. :P
Recept: Jómagam ebből a receptből dolgoztam, de azért nem teljesen így alkottam meg a tésztát. Először is egy egész doboz Barilla Penne rigatét főztem, ami 50 dkg tésztát jelent, de elfogyott szerencsére az egész. :P Tehát megfőztem a tésztát, majd nekiálltam a szósznak. Fokhagymát dinszteltem, ezután az egyik barátnőmtől kapott csípős paprikát vágtam fel apró darabokra. Először csak keveset tettem bele, mert nem tudtam, mennyire fog csípni. Peperoncino paprikám sajnos nem volt, de szerintem bármilyen erős paprikával finom lehet. :) Tehát dinszteltem a zöldségeket, majd hozzáadtam a paradicsompürét, főztem és folyamatosan ízesítettem sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, csípős paprikával.
Eredmény: Nagyon fini lett a tészta, a végén összeforgattam a szósszal a pennét és reszelt sajttal tálaltam. Aki barátjának, párjának főz, aki éppen nem szereti a hús nélküli ételeket, annak tudom ajánlani, hogy süssön ki mellé valamilyen húst, lehet natúr vagy panírozott, amit a drága tud mellé enni, és mégsem kell magába a tésztába húst csempészni. :) Jó étvágyat!
A penne és a cordon bleu tálalva :) |
Ebbol garantaltan repetaznek minden alkalommal!
VálaszTörlés:)))
VálaszTörlés