A klasszikus lasagne, ami bárhol, bármikor finom és ízletes!
Recept: Én a Mindmegette receptjét használtam. A fél kiló darált húst vegyesen szoktam (marha-disznó), mert a Drágám nem szereti annyira a sertést. :P Röviden a vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinsztelem, majd hozzáteszem a húst és megsütöm. Ezután ha a spórolósabb verziót választjuk (ahogyan én is :P), akkor hozzáadunk előre elkészített tésztaszósz vagy a poralapot elkeverjük vízzel (kb. 2-3 dl). Ha több időm lesz mindenképp megcsinálom majd paradicsompürével is, már csomó fűszerem van itthon, oregánó, bazsalikom, bors, stb. Ha kész a hús, akkor a margarinnal/vajjal kikent tepsibe rétegzem a tésztalapokkal együtt (csuszatészta is tökéletes, én mostanában azzal csináltam). Ezután lereszelem a trappista sajtot, valamint összeütöm a besamelt. Miután meglocsoltam a besamellel, és az teljesen ellepi a tésztát, hiszen ebben fog főlni, utána megszórom sajttal és mehet a sütőbe. Kb 180 fokon sütöm 30-35 percig (légkeveréses sütőben).
Eredmény: Tartalmas és laktató egytáléltel, könnyebb desszerttel vagy levessel ajánlom, esetleg egy kevés kockára vágott paradicsommal, hogy lazítsuk a hatást.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése