Hogy ne csak ételekről essen szó, álljék itten pár fincsi turmix recept!
Recept: Mivel botmixerrel dolgozom el őket, ezért csak be kell szerezni a gyümölcsöket és a gyömölcsleveket, eldolgozni, majd kicsit lehűteni, aztán már fogyaszthatjuk is! Ez a bal oldali kép eper-banán turmixot rejt, amit baracklével engedtem fel. Még május környékén csináltam, az epernek akkor volt szezonja. Banánt is epret felkockáztam, majd sűrű, minimum 50%-os baracklével engedtem fel, éppen csak addig, hogy ellepje a gyümölcsöt. Cukrot nem szoktam hozzá adni, mert a banán és a baracklé is elég édes ahhoz, hogy a végeredmény finom legyen.
Recept2: A második turmixot kiviből és szintén barackléből készítettem. Én azt vettem észre, hogy a harmonikus ízhatás érdekében valamilyen savanykásabb és egy édesebb gyümölcsöt érdemes vegyíteni. A baracklé pedig jó alap, ha csak simán üdítőt kevertek össze, a fanyar narancshoz és meggyléhez is tökéletes, lehűtve pár jégkockával mennyei frissítő. Visszatérve a turmoxhoz, ehhez sem adtam cukrot, csupán lehűtöttem és már fogyasztottam is! Yummy! :D
Megjegyzések
Megjegyzés küldése