Életem első főzeléke, ami után mind a 10 ujjamat megnyaltam! (najó, nemis, csak képletesen :P)
Recept: Mindmegette, ki gondolta volna. :P Elég szomi voltam egyébként főzés közben, mert egyedül maradtam a lakásban, a Drágám nem volt itt, de kárpótolt az a csoda, amit tökfőzelék néven összeütöttem. :P Tehát a lényeg: feltesszük dinsztelni a hagymát és a kapor felét. Friss kapor felét! (yummy) Ezután jöhet a tök, ami 1kg és nálam fagyasztott volt, mivel Pesten főztem. Víz (6 dl), citromlé, leveskocka és fűszerek (só, bors), velük együtt főtt a tök, majd habarást kapott tejből, tejfölből és lisztből. Addig főzzük, amíg megpuhul a tök, arra figyeljünk, hogy ne váljon pépessé. A maradék kapor (amit a végén adunk hozzá) mellett én ízesítettem rendesen, bors, ételízesítő, még citromlé, valahogy így. Kíváncsi volnék mik voltak a csodaarányok, mert tényleg isteni lett.
Eredmény: Tejföllel tálaltam és zsömlével ettem, direkt nem valamilyen hússal, azért főztem mert zöldségre vágytam. Ebben semmi rafinéria nem volt, teljesen természetes alapanyagok, tehát tudok én ilyet is. :P Komolyan nagyon függő lettem, 3 napig ettem és nagyon sajnáltam, hogy elfogyott. Egyik barátném, aki kóstolta, így reagált: "Csak azért hívtalak, mert istenkirálycsászár vagy, nagymamám főzelékétől is finomabb, és ez nagy szó!" :P
- 1 darab kb. 1,2 kg-os tök (vagy 1 kg gyalult)
- 1 kis fej hagyma
- 1 csokor kapor
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál citromlé
- 2 húsleveskocka
- 4 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 4 dl tejföl
Megjegyzések
Megjegyzés küldése